"סיור מודרך בנווה צדק לימי הולדת וקבוצות".

"סיורים מודרכים לקבוצות בנווה צדק".

"ימי גיבוש לצוותים והיי טק בנווה צדק".

"מדריך טיולים ימי גיבוש צוותיים  וסיורים לקבוצות בנווה צדק".

"ראינוע עדן" ברחוב פינס לילינבלום נווה צדק
"שימור" בנווה צדק

 

למה לטייל בנווה צדק? בגלל האווירה, סיגנונות הבניה, השימור, האסתטיקה, ההיסטוריה, משוררים וסופרים, בגלל בתי הקפה, המיקום ופארק המסילה הסמוך, התיאטרון של נווה צדק.

"מסלולים והדרכות בנווה צדק":

רחוב לא מוכר "בסימטת וולוז'ין" נכיר את "נווה צדק של פעם", באר המים של נווה צדק שלא ניתן בלעדיו בתי הספר ההיסטוריים של נווה צדק, הפסיפס ההיסטורי המספר את "סיפורה של נווה צדק"(של דוד טרטקובר),  סיורים בפארק המסילה, סיור באתרי רחוב שלוש בנווה צדק, סיור באתרי רחוב פינס ולילנבלום, "בית הסופרים" של יוסף אהרונוביץ' ודבורה ברון לצד יוסף חיים ברנר.

בית טיפוסי לנווה צדק

 

רחוב בנווה צדק

"ההיסטוריה והסופרים של נווה צדק":

צפיפות האוכלוסין ביפו, הסירחון וחוזר האסתטיקה, עליית מחירי השכירות ליהודים הביאו את יהודי יפו לחפש פיתרון לחיים טובים שקטים ומקיים עד שנפגשו שמעון רוקח ואהרון שלוש יחד טיכסו עצה לקניית אדמות נווה צדק ולאחר ימים הקמת נווה צדק..

"רחובות בתים אתרים ומדריכים בנווה צדק":

"סיור מודרך ברחוב שלוש שלושים", ביקור בבית שלוש בנווה צדק, תפילה בית כנסת שלוש, סיפורו של בית חרושת שלוש ברחוב שלוש בנווה צדק. בית שלמה ורבקה אבולעפיה סיפור אהבה המשלב מזרח ומערב. ש"י (שמואל יוסף)עגנון גר בצימר מעל אבולעפיה, גשר שלוש, חנות אקססוריז "שלוש שלושים" וגן שלוש בין האקליפטוסים, טיול לילי בפארק המסילה בנווה צדק יפו תל אביב.

"סיור בפארק המסילה הצמוד לנווה צדק":

"נכנס לפארק המסילה דרך רחוב אליפלט", או דרך רחוב פינס או בחלק התחתון של רחוב אמזלג וממש ממול נהנה מבית השאנטי הישן והמקורי(עבר לאיזור השעון ביפו), ניתן לראות את מסילת הברזל, מקומות ישיבה מעטים ויותר לרכיבה, פארק המסילה ומתחם התחנה.

בית שלוש בנווה צדק

בית שמעון רוקח בנווה צדק:

"היזם של שכונת נווה צדק- שמעון רוקח מקים בית תמחוי", שירותי בריאות למיעוטי יכולת, עזרה לנזקקים וגם יוזם את היציאה מן החומות מיפו לנווה צדק למען שדרוג חיי היהודים.

"סבו של שמעון רוקח הוא הרב ישראל בק" ואביו הוא ניסן בק בונה בית הכנסת "תפארת ישראל" ושכונת ניסן בק מול שער שכם, משפחה של פרוייקטורים ותורמים בכל חבלי ארץ ישראל.

"שמעון רוקח מייסד נווה צדק" הקים את ביתו בנווה צדק(כיום רחוב רוקח) בעזרת אדריכל וינאי/ צ'כי.

בתים ברחוב שלוש נווה צדק.

"סיור מודרך לאורך רחוב פינס נווה צדק יפו תל אביב":

סיור מעשיר מול "ראינוע עדן" הראינוע והקולנוע הראשונים של תל אביב, "מי היו הבעלים של ראינוע עדן"? שם החברה? ולמה דווקא פה בנו את ראינו עדן? ולצד כל זאת סיפורי נווה צדק בתחילתה. סיור מודרך בנווה צדק מול "תאומי שלוש", מי היו תאומי שלוש ואיך החל הרעיון לבניית שני בתים זהים לשני אחיינים(ולא לשני אחים). הקיוסק השלישי(או השני) של תל אביב ממש מול ראינוע עדן, תארו לכלי סרט, גזוז, ים של חולות וים, בילוי קסום אז והיום.

בית כנסת שלוש בנווה צדק

"סיור במתחם סוזאן דלל": סיור בין בית הספר לבנים שלימדו בצרפתית( בית ספר אליאנס) לבית הספר של חובבי ציון יוצאי רוסיה שלימדו בעברית.

"בית הסופרים" של נווה צדק:

אדריכלות ברחוב אמזלג נווה צדק
סיגנונות בניה ואדריכלות בנווה צדק

בית שולמן שהפך לבית "הפועל הצעיר" וכיום מוזיאון נחום גוטמן- כאן יוסף חיים ברנר הדפיס את העיתון של המפלגה משנת 1907 ועד מלחמת העולם הראשונה. "כאן בבית הסופרים" (ובית הדפוס של ברנר) גרו ודרו הסופר אשר ברש,הסופר יהודה בורלא,איש ארץ ישראל  יוסף אהרונוביץ',דבורה ברון הסופרת וברנר. עיתון "הפועל הצעיר"- כתבו בעיתון שמחה בן ציון אבא של נחום גוטמן,משה סמילנסקי, א.ד גורדון אורי צבי גרינברג. הכתיבה הייתה עצמאים והרעיונות היו רבים שונים ואחרים למען יצירת חברה ישראלית. טיול ברחוב שבזי בנווה צדק וברחוב זרח ברנט: רחוב הסטיילינג של תל אביב ובו מבחר חנויות אופנה ומעצבין מובילים.

סיור מודרך וטיול ברחוב המעצבים והסטיילינג של יפו תל אביב בנווה צדק, רחוב שבזי חוצה את נווה שלום ונווה צדק מדרום לצפון, שבזי של רחוב ובעיקר שכונה צבעונית.

"סיור ברחוב שמרלינג" בנווה צדק:

כל בית ברחוב שמרלינג צבע אחר ויוצר צבעוניות רבה ובנייה  ומשומרת שרק מוסיפה לנוף של נווה צדק.

אדריכלות בנווה צדק
נווה צדק- בית שלוש

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

"סיור בנווה צדק המספרת סיפור היציאה מחומות יפו", סיור מרגש וחוויתי בעקבות משוררים וסופרים, "סיפורי אהבה מקומיים בפריז הקטנה" היא נווה צדק, סיור בנווה צדק שדרכה התפתחו שכונות כמו: נווה שלום, שבזי, מחנה יוסף ומחנה יהודה- סיפורה היסטורי של נווה צדק, תרבות מופעים והרצאות בנווה צדק יפו, נווה צדק של מסעדות איכותיות ובתי קפה, סיורים טיולים ימי כיף וגיבוש בנווה צדק של יפו, סיור בנווה צדק בעקבות משוררים סופרים ומנהיגים, סיפורי אהבה בנווה צדק, סיור בנווה צדק לגופים מוסדות ומקומות עבודה בנווה צדק, סיור יום הולדת בנווה צדק של מחוץ לחומות יפו.

בית הבובות של נווה צדק

"סיור בנווה צדק של היציאה מן החומות שך יפו בעקבות משוררים סופרים ומייסדים", "סיור בנווה צדק בעקבות הרב אברהם הכהן קוק", סיור בעקבות הרב אהרון שלוש מאריות הנדל"ן של יפו ותל אביב לאחר ימים, זרח ברנט, שמעון רוקח וחיים אמזלג, אז"ר-אלכסנדר זיסקינד רבינוביץ', יוסף חיים ברנר ודבורה בארון, יוסף אהרונוביץ' , נחום גוטמן המאייר סופר ומצייר, יחיאל יחיאלי ושמחה בן ציון, דוד שמעוני והסופר שמואל יוסף עגנון. בית הספר הראשון "האוטונומיה הרוסית" בנווה צדק, מאחר והמורים היו נתינים רוסיים, שבאו מטעם קבוצת "חובבי ציון" מאודסה. מורי בית הספר של האוטונומיה הרוסית בנווה צדק חיברו והוציאו לאור ספרי לימוד עדכניים ליהודי יפו ותל אביב והיו ממייסדי  ומקימי הסתדרות המורים-האיגוד המקצועי הראשון בארץ. בית הספר האוטונומיה הרוסית  בשכונת נווה צדק היה גם מקום תחילתו של התיאטרון העברי, עם "התמונות החיות" ו"הכרזות המעופפות", עם מרפסת ששימשה בימה ועם סטודיו מיוחד ומרשים לימי עברו והיה לראשון בארץ. בנין בית הספר לבנות שימש גם מקום זמני לעולי העליה השנייה, שלא הספיק להם הכסף ללינה במלון או דומה והתארגנו פה עד שהמשיכו לתל אביב, ירושלים, זיכרון יעקב או פתח תקווה, והיה לקרש קפיצה לעתיד טוב.

בית הספר היו פעילויות ולימודים למבוגרים ולילדים, חוגים שונים ובתקופת הימים הנוראים ויום כיפור הפך לבית הכנסת .בבית הספר התקיימו בו גם ישיבות ואספות של "הפועל הצעיר" ו"פועלי ציון" ועוד אגודות וקבוצות מפלגתיות. מראשוני שכונת נווה צדק מאיר אלכמייסטר, בנה בה את ביתו וחי בה שנים רבות אלכמייסטר  נפטר בשנת 1932. בטחון בנווה צדק ושכונות הספר של יפו: בתקופת המרד הערבי 1936-1939 תקפו  לבקרים תושבי יפו הערביים את השכונות נווה-שלום ונווה-צדק, כרם-התימנים הסמוך ושכונת מכבי. ובתקופה זו  התגוררו באיזור זה אוכלוסיה חלשה מאוד. רבים  מהםעברו צפונה למרכז העיר של תל אביב של אז. למעבר זה תרמו התקיפות הבלתי פוסקות של הערבים, שהפכו את השכונות הללו "לאיזור ספר", עליו הגנו אנשי ה"הגנה". באמצע מלחמת העולם השניה ב 1942 עברו תושבי האיזור במק"ל(מקום לימוד) והתאמנו עם נשק קל ואימוני שדאות בסיסיים ואף במרכז בתי הספר דהיום מרכז סוזן דלאל כאילו היה לת"ס- תרגילי סדר של בית הספר. כל עשרת בני נוער בנווה צדק השתמשו באקדח והתאמנו איתו קלות ועבר מיד ליד תוך זמן קצר, ומילות הקוד היו: רובה-צינור, אקדח פרבלום – פר. מאוזר – מסור, כדורים – מסמרים, במלחמת העצמאות סבלו מאוד תושבי שכונות הספר נווה צדק ואחרות עד לכיבוש האיזור על ידי ההגנה.

"בית שלוש שלושים" ברחוב שלוש.

טיולים תל אביביים עירוניים אורבניים באחוזת בית ונווה צדק.

מעמדה של תל אביב כהעיר הלבנה מטעם אונסק"ו ויש סמל המעיד על כל מעל בנין עיריית תל אביב ובששת אלפי בתי הבוהאוס..4000 בתים שייתנו לה את הכבוד המגיע לתל אביב, ייחודם של בתי הבאוהאוס ורובם נמצאים פה בתל אביב. 11/4/1909  תל אביב עולה על הקרקע "אחוזת בית" שתהפוך לתל אביב, המשפחות המובילות שהקימו את אחוזת בית תל אביב מאיר דיזינגוף, שינקין, בוגרשוב, גוטמן, יוסף אליהו שלוש, שלמה אבולעפיה, עקיבא אריה וייס ואחרים – הגרילו צדפים וחילקו ביניהם את המגרשים ויפה לציין את תמונתו של אברהם סוסקין הצלם של תל אביב.

זאב רכטר, אריה שרון, דב כרמי וג'ניה אוורבוך, התוו דרך בתכנון ובבניית העיר תל אביב והתאימו את סיגנון הבאוהאוס לארץ ישראל ולמעשה גיירו את הבאוהאוס-הגדילו את חלונות הבתים כדי לנצל את אור השמש, חלונות לכיוון מערב ועוד. מסלול סיור בתל אביב הלבנה והקטנה מרחוב שד"ל פינת רוטשילד ליד המבנה המקסים שהיה בית שגרירות רוסיה, המבנה שומר לתפארת, סיפור הרצח של אברהם פוגל והדוור הראשון של אחוזת בית, עדה ומשה שרתוק , בית צינה ומאיר דיזינגוף, הסוס של דיזינגוף והמצבה לזכר 66 המשפחות של תחילתה של תל אביב, הקיוסק הראשון של תל אביב שם כתוב-"גזזיני ואגרשך העדיפיני במילייך", בתים מספרים ברחוב רוטשילד-בית אנגל ובית משפחת ברלין, בית רובינסקי ובית קריגר,בית סמואלסון ובית יצחקי, שלושת הפסלים של עפרה צימבליסטה והיום מלון לתפארת ומשומר, בית רפפורט ובית אהרונוביץ', בית חכמי ובית קרייתי, סיום בכיכר התזמורת בבימה.

מרכז סוזן דלאל נווה צדק
"אריחי הקיר של דוד טרטקובר"

רעיונות לסיור וטיול בתל אביב לנווה צדק שיצאה מחומות יפו והיא הבסיס לתל אביב של היום, המעבר בין רחוב פינס הגבול מנווה צדק לאחוזת בית עם שני רחובות ובתי ההדר שלהם לילינבלום ויהודה הלווי שזורמים לרחוב הרצל ומוביל לרחוב רוטשילד ורחוב אחד העם שהם לב ולבה תל אביבי באדריכלות, סיפורי בתים ואנשים מייסדים, יופיה של תל אביב המשתנה מיום ליום.

"מסלולים נוספים בכיכר אלבר ורחוב נחמני מונטיפיורי", "סיור מזמר בעקבות האמן הזמר אריק איינשטיין", סיור בעקבות אמני ושחקני הבימה של תל אביב, סיור בבית הקברות של טרומפלדור ורחוב ביאליק הקטן היפה והאיכותי, סיור שווקים בשוק הכרמל וטעימות , סיור בכרם התימנים והשינויים שעוברת השכונה, סיור טעימות בשוק לוינסקי וסיור בשכונת פלורנטין.

  • סיור יום האישה בתל אביב לקבוצות נשים, חוגי נשים, ימי הולדת לנשים, גופים מוסדות ומקומות עבודה לנשים-נשים מובילות דרך כמו ג'ניה אוורבוך שסימנה וסמלה את העיר הלבנה הכיכר צינה והסביבה, חנה רובינה מנהיגת שחקניות הבימה והמורה למשחק פאני לובית ומרגורט קלאוזנט מיוצרות הסרטים הראשונות והאולפנים לטלוויזיה.

"אפי נחמיאס מתמחה בהדרכות עירונית בכרך הגדול של תל אביב יפו "בסיפורי אהבה ונשים מייסדות, סיורים מזמרים בעקבות אריק איינשטיין ואמני הבימה, אדריכלות ואמנות תל אבית יפואים, ההיסטוריה רבת השנים של יפו ותל אביב הצעירה המתפתחת בצעדי ענק עד גבולה המערבי אל הים ובצפון עד כביש 5 רמת השרון והרצליה ובמזרח רמת גן וגבעתיים-ובדרום בת ים יפו , אזור וראשון לציון-מדריך טיולים וסיורים לקבוצות בתל אביב יפו.

"הקמת שכונת נווה צדק" ביפו תל אביב בשנת 1887 על ידי שמעון ואליעזר רוקח ובעקת אדמותיו של הרב אהרון שלוש הגביר של יפו וביקש להאיץ את בניית השכונה והאחים לבית רוקח האיצו את בניית 48 הבתים הראשונים של נווה צדק, בניה ושמירה מוגראבית ואף קווקזית, תקנים ותקנונים להתנהגות כולל-שבכל בית יהיו שני חדרים ובחצרו הוקם מטבח ובית כיסא מכובד.

"עזרת ישראל" מיסודם של האחים רוקח, סוג של עמותה העוזרת ליהודים בכל תחום כמעט, קולינרי , בריאותי, מחסה מעל וכל ענין וניתן להקיש על הקמת בית חולים איכילוב דרך בית חולים הדסה.

"סיפור החינוך העברי ביפו תל אביב" וביפו של נווה צדק ובמקרה שלנו בית ספר כי"ח לבנים(היום תיטאטרון נווה צדק) ובית ספר לבנות "חובבי ציון" ומנהלו שמחה בן ציון בסגנון הרוסי שלימד דווקא בשפה העברית את בנות נווה צדק ונחום גוטמן אחד(בכל ישראל חברים לימדו בצרפתית).

הבניין הדרומי "בסוזן דלל" היה בו הסמינר למורות על שם לוינסקי ושימש גם כבית ספר לבנות ע"ש המורה והמנהל "יחיאלי" מטעמה של אגודת חובבי ציון, במקום יש צילומים של שרה לוי שהקימה את להקת "ענבל".

דוד טרטקובר איש שכונת "נווה צדק"  מתאר את השכונה בטריפטיכון בשיתוף האמנית ורה דוידסון.

"סיור מודרך בנווה צדק" בגשר שלוש רחוב שלוש וסימטת שלוש- סיורים ברחוב שלוש המיתולוגי בו בית חרושת שלוש לשעבר, בית שלוש-בית הרב, בית כנסת שלוש, גן שלוש, שלוש שלושים החנות , גשר שלוש שבו הרב שלוש עבר כל בוקר בכרכרתו.

"סיור מודרך במוזיאון גוטמן וטיולים בנווה צדק": במוזיאון נחום גוטמן יצירות קבועות לעומת "תערוכות מתחלפות", פעילויות לילדים, תוכן אמנותי של גוטמן משולב עם אמנות ישראלית מקומית.

"סיורים מודרכים  וטיולים בנווה צדק ברחוב שבזי":

סיור מודרך על הרב שבזי, ורחוב שבזי, סיור טיול סטיילינג ברחוב שבזי ושכונת ומחנה יוסף.

"סיורים וטיולים מודרכים ברחוב רוקח בנווה צדק": ביקור בבית האדון שמעון רוקח ונכיר את מורשתו, גלריה לאמנות בנווה צדק, בתים מספרים ברחוב רוקח ובית הסופרים בראשותו של יוסף חיים ברנר דמות נערצת ולא רק כסופר, מחלוצי הספרות והשירה העברית ישראלית המודרנית, הוגה ועסקן ציוני חשוב. שמות שכונה בעולם הספרותי בר יוחאי ויוסף חבר.  סיורים מודרכים  בנווה צדק ברחוב חיים אמזלג: סיור ביקור בעקבות סגן הקונסול הבריטי אמזלג וביתו המקומר והמיוחד בקצה נווה צדק ושינויים שחלים בימים אלו עם בניה בחלק הצפוני של המתחם מול מגדל נווה צדק-מגדל 44 הקומות.

"סיורים מודרכים בנווה צדק במרכז סוזן דלל ותיאטרון דלאל": מרכז סוזן דלל הוקם במימונה של משפחת דלל הלונדונית ממוצא עיראקי עת המבנים מכורכר עמדו להתמוטט ועברו בליה, המרכז שופץ ורובו בבית הספר "כל ישראל חברים" ,מרכז סוזן דלאל זכב בפרס המחול לשנת 2010  והמרכז נקרא: "המרכז התיאטרוני בנווה צדק", מרכז סוזן דלל משמש כבית לשלוש להקות מחול: להקת בת שבע, להקת ענבל, ולהקת המחול ענבל פינטו ואבשלום פולק. סיור   טיול מודרך בעקבות כל ישראל חברים בנווה צדק: סיור ברחוב הכי ציורי של נווה צדק כולל קפה ופטיסייאר של דלל. סיורים מודרכים בין נווה צדק לאחוזת בית ברחוב פינס: סיורים מודרכים וטיולים בקצה נווה צדק מול אחוזת בית ונספר על "הראינוע" שהפך לקולנוע "ראינועדן", "בתי התאומים של שלוש" יוסף אליהו שלוש בונה בתים למשה ומרקו בניו ותאומים. סיור מודרך בעקבות הרב קוק בנווה צדק: הרב הראשי של יפו ורב המושבות משנת 1903 ואילך גם רב המושבות שדאג לבני העליה השניה שנטשו את דרכי ה', ייחוד של הרב קוק ומשנתו, תמיכה בהקמת בתי ספר עם לימודי חול ולא רק קודש – "סיורים מודרכים בקו רחוב שבזי בנווה צדק": "סיור מודרך בין שכונת מחנה יהודה התל אביבית ושכונת מחנה יוסף" בגבול יפו תל אביב.

מבט על נווה צדק

"אפי נחמיאס מתמחה בהדרכות עירונית בכרך הגדול של תל אביב יפו "בסיפורי אהבה ונשים מייסדות, "סיורים מזמרים בעקבות אריק איינשטיין ואמני הבימה", אדריכלות ואמנות תל אבית יפואית מתחדשת, "ההיסטוריה רבת השנים של יפו ותל אביב" הצעירה המתפתחת בצעדי ענק עד גבולה המערבי אל הים ובצפון עד כביש 5 רמת השרון והרצליה ובמזרח רמת גן וגבעתיים – ובדרום בת ים יפו, אזור וראשון לציון -מדריך טיולים וסיורים לקבוצות בתל אביב יפו.

הקמת נווה צדק בשנת 1887 על ידי שמעון ואליעזר רוקח ובעקבות אדמותיו של הרב אהרון שלוש הגביר של יפו אשר ביקש להאיץ את בניית השכונה(נווה צדק) והאחים לבית רוקח האיצו את בניית 48 הבתים, בניה ושמירה מוגראבית ואף קווקזית, תקנים ותקנונים להתנהגות כולל-שבכל בית יהיו שני חדרים ובחצרו הוקם מטבח ובית כיסא מכובד ובכלל נהלים חשובים לתקינות השכונה-"נווה צדק".

"עזרת ישראל" מיסוד האחים רוקח שמעון ואליעזר, סוג של עמותה העוזרת ליהודים בכל תחום כמעט, קולינרי, בריאותי ומפה קצרה הדרך להקמת בתי החולים הדסה ואיכילוב, מחסה מעל וכל ענין.

סיפור החינוך העברי ביפו תל אביב  וביפו של נווה צדק ובמקרה שלנו בית ספר כי"ח לבנים(היום תיטאטרון נווה צדק) ובית ספר לבנות "חובבי ציון" ומנהלו שמחה בן ציון בסגנון הרוסי שלימד דווקא בשפה העברית(בכל ישראל חברים לימדו בצרפתית). הבניין הדרומי "בסוזן דלל" היה בו הסמינר למורות על שם לוינסקי ושימש גם כבית ספר לבנות ע"ש המורה והמנהל "יחיאלי" מטעמה של אגודת חובבי ציון, במקום יש צילומים של שרה לוי שהקימה את להקת "ענבל".

דוד טרטקובר איש שכונת "נווה צדק"  מתאר את השכונה בטריפטיכון צבעוני בשיתוף האמנית ורה דוידסון. סיור מודרך בנווה צדק בגשר שלוש רחוב שלוש וסמטת שלוש- סיורים ברחוב שלוש המיתולוגי בו בית חרושת שלוש לשעבר, בית שלוש-בית ברב, בית כנסת שלוש, גן שלוש, שלוש שלושים החנות , גשר שלוש שבו הרב שלוש עבר כל בוקר בכרכרתו. סיור מודרך במוזיאון גוטמן וטיולים בנווה צדק: סיור אמנותי עכשווי בעקבות אוצרות נחום גוטמן שנאספו בכל העולם והובאו לנווה צדק. סיורים מודרכים  וטיולים בנווה צדק ברחוב שבזי: סיור מודרך על הרב שבזי, סטיילינג ברחוב שבזי ושכונת ומחנה יוסף. סיורים וטיולים מודרכים ברחוב רוקח בנווה צדק: ביקור בבית האדון שמעון רוקח ונכיר את מורשתו, גלריה לאמנות בנווה צדק, בתים מספרים ברחוב רוקח ובית הסופרים בראשותו של יוסף חיים ברנר דמות נערצת ולא רק כסופר, מחלוצי הספרות והשירה העברית ישראלית המודרנית, הוגה ועסקן ציוני חשוב. שמות שכונה בעולם הספרותי בר יוחאי ויוסף חבר, סיפורו המרתק של שמחה בן ציון אביו של נחום גוטמן- מורה ומנהל בית ספר בנווה צדק. סיורים מודרכים  בנווה צדק ברחוב חיים אמזלג: סיור מודרך וביקור בעקבות סגן הקונסול הבריטי אמזלג וביתו המקומר והמיוחד בקצה נווה צדק ושינויים שחלים בימים אלו עם בניה בחלק הצפוני של המתחם מול מגדל נווה צדק-מגדל 44 הקומות. "סיורים מודרכים בנווה צדק במרכז סוזן דלל ותיאטרון דלאל": מרכז סוזן דלל הוקם במימונה של משפחת דלל הלונדונית ממוצא עיראקי עת המבנים מכורכר עמדו להתמוטט ועברו בליה, המרכז שופץ ורובו בבית הספר "כל ישראל חברים" ,מרכז סוזן דלאל זכב בפרס המחול לשנת 2010  והמרכז נקרא: "המרכז התיאטרוני בנווה צדק", מרכז סוזן דלל משמש כבית לשלוש להקות מחול: להקת בת שבע, להקת ענבל, ולהקת המחול ענבל פינטו ואבשלום פולק.

"סיור טיול מודרך בעקבות כל ישראל חברים בנווה צדק": סיור ברחוב הכי ציורי של נווה צדק כולל "קפה ופטיסייאר של דלל". "סיורים מודרכים בין נווה צדק" לאחוזת בית ברחוב פינס: סיורים מודרכים וטיולים בקצה נווה צדק מול אחוזת בית ונספר על "הראינוע" שהפך לקולנוע "ראינועדן", "בתי התאומים של שלוש" יוסף אליהו שלוש בונה בתים למשה ומרקו הנכדים שלו שני בניינים זהים.

"סיור מודרך בעקבות הרב קוק בנווה צדק": הרב הראשי של יפו ורב המושבות משנת 1903 ואילך גם רב המושבות שדאג לבני העליה השניה שנטשו את דרכי ה', ייחוד של הרב קוק ומשנתו, תמיכה בהקמת בתי ספר עם לימודי חול ולא רק קודש- סיורים מודרכים בקו רחוב שבזי בנווה צדק: סיור מודרך בין שכונת מחנה יהודה התל אביבית ושכונת מחנה יוסף. סיורים וטיולים מודרכים לגופים ומוסדות, ימי הולדת ואירועים, ימי גיבוש וכייף לקבוצות איכות ביפו של נווה צדק. תמונות מספרות סיפור "בנווה צדק" דרך אמנות עכשווית יפואית תל אביבית המתחברת לאופי הטיול והקבוצה.

בתים מספרים "בנווה צדק" שעלתה על דיונות ופרדסים ירוקים במרחק גדול ושומם והפכה לגן עדן.

קולינריה, טעימות , מסעדות ובתי קפה "בנווה צדק" "ואחוזת בית" של תל אביב הקטנה מסביב לשעון.

 

כמו כן נהנה מסיור בנווה צדק בברים עם אפשרות לסיור עצמאי בנווה צדק, נווה צדק והאטרקציות של השכונה, חוויה וריגוש תל אביבי ביפו העתיקה והחדשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן