"סיור בעקבות מלחמת חרבות ברזל לקבוצות ולקהל הנרשם לסיורים פתוחים".
"סיורים מקצועיים סיפורי גיבורים וגאופוליטיקה מרחבית ומזרחנות".( סיור סופר מקצועי ומרגש)
סיורים מודרכים לקהל הרחב בעוטף עזה מיד מרדכי ברכבים פרטיים(כל שבוע סיור לפי רישום).
מתי ?
22.4 30.4. 2/5 6/5 9/5 16/5 20/5 24.5 27/5 30/5 6/6
נפגשים במפגש יד מרדכי ב 10:00 בבוקר(ימי שישי ב 09:00) ויוצאים לחמש שעות סיור מקצועי איכותי מהמיוחדים מרגשים ומקצועיים בסיגנון אפי נחמיאס.
ביקורות והמלצות על אפי נחמיאס מורה דרך: https://g.co/kgs/URvG6nw
"סיור בעקבות התקומה בעוטף ישראל/ עוטף עזה".
יציאה מהמרכז דרך כביש 4, הצטרפות שלי(אפי נחמיאס ) לקבוצה כבר מגוש דן או מפגש באיזור אשקלון…הקדמה על סיור המורשת כבר באזור אשדוד אשקלון -ערים שספגו אלפי טילים בדור האחרון והקשיים מאחורי "צבי אדום", מספר ונדבר על ישובי המורשת השוכנים על הכביש הראשי( כביש 4) ומאשקלון לכיוון יד מרדכי נספר על קרב מחנה זיקים, חוף זיקים וקיבוץ זיקים כולל גיבור ישראל סג"מ אביחי ראובן שהגיע רגלית ליד מרדכי עד קצת לפני זיקים וטיהר קיני מחבלים במחנה זיקים ועזרתו הרבה לטירונים.( וכל זאת אם מגיעים עם אוטובוס או מיניבוס מהמרכז , אם לאו אז נפגשים עם הקבוצה באיזור אשקלון). הפסקת בוקר במפגש יד מרדכי להפסקת בוקר על חשבון המטייל. – ומיד מרדכי נדלג קלות לעיר הגיבורים שדרות.
סיפורו של גיבור ישראל ארנון זמורה ז"ל, איש השב"כ. לוחם נועז עם יותר מבצעים שהשתיקה יפה להם, יחד עם צוותו שעצרו כוח נוח'בה גדול בשעות הבוקר של 7.10.23 ממש פה בצומת יד מרדכי ומנע את התקדמותם צפונה. נסיעה לשדרות עיר הגיבורים דרך הקיבוצים- ארז, ניר עם ואור הנר.
"מצפה שדרות" הצופה על צפון רצועת עזה ועוטף עזה( מושב נתיב העשרה, קיבוץ ארז , העיר אשקלון. קיבוץ גברעם ואשדוד), נתאר את "השבת השחורה" , מהיכן נכנסו כוחות הרשע, טרור של עשרות שנים מעזה מול חקלאים ומתיישבים דורשי שלום, ישובי הגדר מול ישובי עזה.
"משטרת שדרות שפוצצה" לצד גן הגיבורים הוא גן ההנצחה ובו מונצחים גיבורי שדרות שוטרי שדרות, סיפור קרב שדרות. סיפור האנדרטה של משטרת שדרות וגרפיטי ענק לצד הקטן והחשוב.
( בשדרות אתרים רבים נוספים, לפי התאמה וענין לקבוצה)
ניסע משדרות לצומת שער הנגב המחבר אותנו דרומה לכביש 232 לקיבוץ מפלסים ועיקול המוות.
"מעוז מול עזה" מול כפר עזה וסוג'עייה(תצפית אחת מומלצת מפלסים או מעוז מול עזה וכפוף לאישור כניסה של הצבא). "אתר הרכבים השרופים במושב תקומה" – נראה ונכיר את הרכבים השרופים והמנוקבים. רכבו של גיבור ישראל בן בן שמעוני, רכבם של עומר שם טוב ואורי דנינו, קית' ואביבה סיגל מכפר עזה, הטנדרים של החמאס, אופנועי החמאס. המיניבוס שנרצחו לידו 13 מיוצאי חבר המדינות משדרות, גניבת חשמליות וטרקטורים על ידי עזתים פורעי חוק והחזרתם לקיבוצים. אמבולנס יוסי ממסיבת הנובה מחניון רעים, סוואנות של יחידות מובחרות צהליות ומשטרתיות ועוד.


"אתר ואנדרטת התצפיתניות החדש" בין קיבוץ סעד עלומים ובאופק ממול-בסיס נחל עוז שם שירתו.
15 תצפיתניות נרצחו במוצב נחל עוז ואחת נוספת נרצחה בשבי בעזה.
"חניון רעים אתר הנובה" – נבין מה קרה במסיבת הנובה ולאחר ירי מסיבי של טילים כולל הבר הקטן ואתר המכולות החדש ישן – עבודתו של תת אלוף אמיר חודרוב בהתנדבות.
"מיגונית רעים" – לזכרו של לידור לוי( חברו הטוב של בני הקטן) וארוסתו ניצן רחום מפרדסיה שהייתה בחודש הרביעי להריונה. ענר אליקים שפירא גיבור ישראל והרימון שנזרק 8 פעמים. הירש גולדברג פולין, אשת קול ישראל "כאן" איילת ארנין וההקלטות ועוד..
אפי נחמיאס מורה דרך 0522686908
www.efitours.co.il
www.toursguides.com
סיורים לקבל הרחב הרוצה לטייל לסייר ולהכיר את עוטף עזה באופן הכי מקצועי ומרגש!
במהלך מבצע חרבות ברזל, חטיבת גולני (חטיבה 1) הייתה אחת מהכוחות המרכזיים של צה"ל שלקחו חלק בלחימה ברצועת עזה. החטיבה פעלה בחזיתות שונות, בעיקר בצפון הרצועה, כולל בקרבות עזים בעיר עזה ובסביבת ג'באליה ובית חאנון.
תרומתה של חטיבת גולני במבצע:
כיבוש ושחרור מוצבים ויישובים – חיילי החטיבה היו בין הכוחות הראשונים שנכנסו לאזורי הקרבות הקשים ביותר, וסייעו בשחרור מוצבים שנכבשו על ידי חמאס ב-7 באוקטובר.
לחימה בשטח בנוי – גולני פעלה בלב הערים בעזה, תוך קרבות פנים אל פנים מול מחבלים שהתבצרו בבניינים, מנהרות ותשתיות תת-קרקעיות.
השמדת תשתיות טרור – החטיבה לקחה חלק משמעותי בחיסול מחבלים, איתור והשמדת מנהרות טרור והשמדת אמצעי לחימה של חמאס.
פעולות חילוץ ופינוי – במהלך הלחימה, גולני ביצעה משימות חילוץ לכוחות פצועים תחת אש.
אבידות וגבורת הלוחמים
לצערנו, במהלך המבצע החטיבה ספגה נפגעים, כולל מפקדים ולוחמים שנפלו בקרב. עם זאת, החטיבה המשיכה בלחימה בעוצמה, ונחשבת לאחת החטיבות שהובילו את הלחימה הקרקעית בעזה.
חטיבת גולני הוכיחה פעם נוספת את עוצמתה, רוח הלחימה שלה והנחישות שלה להגן על ישראל. היא פעלה בעומק השטח העזתי וניהלה קרבות קשים מול חמאס, תוך הפגנת תעוזה ומסירות. בשנותיו הראשונות, קיבוץ בארי התבסס על מספר מקורות הכנסה עיקריים, אשר אפשרו לו לשרוד ולהתפתח:
1. חקלאות: החקלאות הייתה המקור העיקרי להכנסות. הקיבוץ עסק בגידול מגוון מוצרים חקלאיים, כולל גידולי שדה, ירקות ופירות. בעבודת האדמה, חברי הקיבוץ השתמשו בשיטות חקלאיות שונות, והקיבוץ פיתח את יכולותיו החקלאיות עם הזמן.
2. מטעים: קיבוץ בארי גידל מטעים, בעיקר של תפוזים, שהיו פופולריים בשוק המקומי והבינלאומי. מטעי ההדרים היו מקור הכנסה חשוב, במיוחד בשנות ה-50 וה-60.
3. תעשייה: עם הזמן, הקיבוץ פיתח גם תעשייה קטנה, שהייתה מקור הכנסה נוסף. תעשיות אלו כללו ייצור של מוצרים שונים, ולעיתים גם שיתופי פעולה עם קיבוצים אחרים.
4. שירותים: הקיבוץ סיפק שירותים שונים, כגון חינוך, בריאות ורווחה, לחבריו ולסביבה. שירותים אלו תרמו גם הם להכנסות הקיבוץ.
5. **סיוע ממשלתי**: בשנותיו הראשונות, קיבוץ בארי קיבל סיוע ממשלתי, שהיווה מקור הכנסה נוסף. המדינה תמכה בקיבוצים, במיוחד באזורים פחות מפותחים כמו הנגב, כדי לעודד התיישבות ופיתוח.
6. תרומות ומענקים: קיבוץ בארי קיבל גם תרומות ומענקים מגורמים שונים, כולל יהודים בתפוצות, שהיו מעוניינים לתמוך בפרויקטים של התיישבות בארץ ישראל.
באופן כללי, קיבוץ בארי, כמו קיבוצים אחרים, נדרש להיות יצירתי ולמצוא דרכים שונות להבטיח את קיומו הכלכלי בשנותיו הראשונות, תוך שמירה על עקרונות הקיבוץ הסוציאליסטיים.
אופקים היא עיר בדרום ישראל, השוכנת באזור הנגב. כמה עובדות מרכזיות על אופקים:
1. היסטוריה: אופקים הוקמה בשנת 1955 במסגרת התיישבות חדשה בנגב. העיר הייתה יישוב של עולים חדשים, ובהחלטה על הקמתה היה רצון לפתח את האזור וליישבו באוכלוסייה יהודית.
2. אוכלוסייה: על פי נתוני הלמ"ס, אוכלוסיית אופקים מונה כ-35,000 תושבים (נכון לשנת 2022). העיר מאכלסת מגוון קהילות, כולל עולים מברית המועצות, אתיופיה, ומדינות אחרות.
3. כלכלה: הכלכלה בעיר מתבססת על תעשייה מקומית, חקלאות, ושירותים. ישנם מפעלי תעשייה שונים בעיר, כמו מפעלים לייצור טקסטיל ומזון.
4. אטרקציות: באופקים ישנם מרכזים קהילתיים, מוסדות חינוך, פארקים ואזורי פנאי. כמו כן, העיר משרתת כמרכז אזורי לפעילות תרבותית וחברתית.
5. תחבורה: אופקים ממוקמת בקרבת דרכים ראשיות, דבר המקל על גישה לערים ויישובים אחרים באזור הנגב.
6. פיתוח: בשנים האחרונות ישנם תהליכי פיתוח ושדרוג בעיר, כולל בניית מגורים, שדרוג תשתיות ותוכניות לפיתוח אזורי תעשייה.
אופקים היא דוגמה להתיישבות ישראלית שנועדה לחזק את האזור ולהביא אליו אוכלוסייה חדשה.
נתיבות היא עיר בדרום ישראל, השוכנת במחוז הדרום, בסמוך לגבול עם הרצועה. העיר נוסדה בשנת 1956 כיישוב עולים, ובשנים האחרונות היא התפתחה והתרחבה מאוד. נתיבות ידועה באוכלוסייתה המגוונת, הכוללת יהודים ממגוון עדות, וכן קבוצות דתיות שונות.
העיר מציעה תשתיות חינוך, קהילה ותרבות, ויש בה מוסדות חינוך שונים, כולל בתי ספר יסודיים ותיכוניים. נתיבות גם ידועה בפארקיה ובמרחבים הירוקים שבה, וכן בפעילויות קהילתיות רבות.
בשנים האחרונות העיר עברה פיתוחים מסיביים, כולל בנייה של שכונות חדשות ושיפוט של תשתיות. נתיבות מהווה מרכז תחבורה חשוב באזור, עם גישה נוחה לעורקי תחבורה מרכזיים.
אטרקציות בעיר כוללות את מקומות הפולקלור וההיסטוריה המקומית, וכן גישה נוחה לאטרקציות באזור הנגב. בעיר יש גם מסעדות, מרכזי קניות ושווקים מקומיים המציעים מוצרים שונים.
חבל שלום הוא אזור ייחודי בעוטף עזה, החולש על יישובים מרחביים שונים, חלקם ישובים קטנים המקנים תחושת קהילה חזקה. האזור ידוע ביופיו הטבעי, בשטחים החקלאיים הפוריים ובאתרי הטבע שלו.
מאפיינים נוספים של חבל שלום:
1. קהילה מגוונת: האזור כולל תושבים ממגוון רקעים, רבים מהם עוסקים בחקלאות ובתחומים נוספים הקשורים לפיתוח המקומות.
2. קרבה לגבול: מכיוון שהוא נמצא בקרבה לגבול עם עזה, תושבי האזור חווים אתגרים רבים, כולל מצבי ביטחון ושאלות של חיים בסמוך לאזור מתוח.
3. פיתוח ותיירות: בשנים האחרונות, ישנם מאמצים לפתח את אזור התיירות, כולל מסלולי טיולים, צימרים ואטרקציות שקשורות לאזור.
4. חוסן קהילתי: למרות האתגרים הביטחוניים, תושבי חבל שלום מתאפיינים בחוסן ואופטימיות, והם פועלים יחד כדי לשמר את אורח חייהם.
מועצה אזורית אשכול, שנמצאת בדרום הארץ, נהנית ממספר יתרונות וחסרונות. הנה כמה מהם:
יתרונות לחבל אשכול:
1. מיקום גאוגרפי של חבל אשכול המועצה ממוקמת באזור עם נוף טבעי יפה, קרבה לגבול עם עזה ואזור חקלאי עשיר.
2. קהילה חזקה באשכול: תושבי המועצה לעיתים קרובות מקיימים קשרים חזקים זה עם זה, מה שמקנה תחושת קהילה והתמחות חברתית.
3. תמיכה ממשלתית: המועצה מקבלת סיוע ממשלתי עבור פרויקטים שונים, כולל פיתוח תשתיות ושירותים.
4. הזדמנויות חקלאיות: היישוב בחקלאות ופעילויות הקשורות לחקלאות מהווים מקור הכנסה חשוב לתושבים.
5. סביבה שקטה בחבל אשכול: חיים באזורים כפריים יכולים להציע סביבה רגועה יותר מאשר ערים גדולות.


חסרונות למועצה אזורית אשכול:
1. מחסור במשאבים: לעיתים יש חוסר במשאבים ובתשתיות, במיוחד בהשוואה לערים הגדולות.
2. תעסוקה: מספר מקומות העבודה עשוי להיות מוגבל, והצורך בנסיעות לערים סמוכות לצורך עבודה יכול להוות בעיה לתושבים.
3. גישה לשירותים: ישנם חוסרים בשירותים כמו תחבורה ציבורית, חינוך ורפואה בהשוואה לערים הגדולות.
4. ביטחונית: המועצה נמצאת באזורי ניהול ביטחוניים ולכן ישנן תקופות של חוסר שקט ואי ודאות.
5. פחות פעילויות פנאי: בהשוואה לערים, יש פחות אפשרויות לפעילויות פנאי ותרבות. לסיכום, מועצה אזורית אשכול מציעה יתרונות חשובים אך גם מציבה אתגרים בפני תושבי מועצה אזורית אשכול בנגב המערבי.
***************************************
גיבורים בעוטף עזה ביום ה 7.10.2023
האיש הגשש והצנחן שהגן בגופו ונשקו על התצפיתניות בחמ"ל נחל עוז.
איברהים חמודה התגייס לגדוד 890 ולאחר 3 שנים התגייס ליחידת הגששים, בשעה 07:20 בבוקר ביום האסון 7.10 2023 מתקשר לאח שלו אומר לאחיו תשמור לי על הילדים שלי וההורים, אני לא חוזר…איברהים נלחם נגד המחבלים ונכנס לחמ"ל התצפיתניות מהבוקר עד 12:00
איברהים חמודה מדבר עם המחבלים אומרים להם שאנחנו צהל לא נכנע ונילחם עד הסוף..
איברהים חמודה נהרג הרימונים שנזרקו לפנים החמ"ל, אברהים חמודה גיבור ישראל, בהחלט מגיע לו עיטור העוז.
