"סיורים טיולים וימי כיף וגיבוש בעכו".

"סיורים בעכו העתיקה".

"טיולים עם מדריך טיולים בעכו העתיקה".

"סיור בעכו העתיקה לקבוצות ימי הולדת וגיבוש".

"יום גיבוש כיף וסיור לקבוצות בעכו העתיקה".

"סיור מאפיות חומוסיות ומסעדות  בעכו העתיקה".

סיור בעכו העתיקה במוזיאון אולמות האבירים ובו הסברים על עכו לתקופותיה מהתקופה הכנענית , עכו בתקופת הברזל , עכו בתקופה ההלניסטית הרומית והביזנטיתסיור בעכו העתיקה וטיולים ברחובות עכו ובאתרי עכו למקומות עבודה ואירועים- אתרי עכו החדשים בעיר החדשה.

"סיור מודרך בעכו העתיקה" על חומות העיר עכו העתיקה מול הנמל הפיזאני והליכה לנמל הפיזאני, נעלה במדרגות למסעדת דונאיינא והליכה בקצה חומות עכו העתיקה דרך כנסיית סנט ג'והן הקטנה עד המגדלור של עכו ותוך כדי הליכה הסברים על מה שהיה המבצר הטמפלרי הענקי שהתמוטט אל הים התיכון "המבצר הטמפלרי הענק" – סיור טעימות ואוכל בשווקים של עכו העתיקה , סיור מודרך בבזאר התורכי של עכו העתיקה, "סוק אל אביאד" – השוק הלבן העתיק ובו מסעדות אתניות, וממש ממול קצה השוק העירוני של עכו ובו הכל מכל כולל ירקות ופירות, מיני מתיקה וקפה, חומוסיות ומסעדות, כנאפה קשאש, מיני מתיקה ושווארמות, שתייה טבעית ומאפיות.

"סיור בתי כנסת בעכו העתיקה ומורשת ישראל בעקבות הרמב״ם והרמב"ן", עליות יהודים דרך עכו וביקור בבית כנסת הרמח"ל בעכו ובתי כנסת נוספים לא פעילים ולא נוותר על בית הכנסת התוניסאי של עכו עם ארבע קומות פסיפסים מרתקים המתאימים לתפילה, לארועים וביקור מטיילים.

"סיור באתרי החברה לפיתוח עכו" -מוזיאון אוצרות בחומה על חומת העיר העתיקה ובו מיצגים על חיי התושבים בצפון לפני מאה שנים ויותר וזה הסוד העתיק והמרתק, סיור תותחים תורכיים על החומות המזרחיות של עכו, סיור טיול מודרך במוזיאון לאמנות על שם עוקאשי, "ביקור החמאם התורכי של עכו" המספר את סיפור המים החמים, האדים החמימים המדריך אווירה מקסימה וניקיון.

"סיפור הפריצה לכלא עכו" במאי 1947 , היציאה של כוחות אצ"ל משוני לעכו, הפריצה ממש צפונית לחמים, נקודת הפריצה,יהודים מוסלמים בורחים,החיילים הפריטים שיורים מחוף הים על המשאית שהייתה בדרך מחוך לחומות עכו העתיקה ומכת נגד חזקה לבריטים עקב הצלחת הפריצה לכלא עכו.

"סיור חאנים בעכו" העתיקה-מקומות לינה היסטוריים בעכו כמו חאן אל עומדאן שם היה מקום מושבו של המלך הצלבני ובית המשפט שלו, סיור בחאן אל פריינג'-חאן הפרנקים הצרפתיים והשוקת היפה באמצע החאן כולל כניסה למצודה אירופאית כביכול ושערי מתכת יפים להפליא ומוצגים אמנות מקומיים יפים כולל בית קפה אתני עכואי ולסיום שיט במרינה בנבחרת עכו או טורנדו מקומי, אפשרות שיט "במלכת עכו" מעכו לחיפה ומחיפה לעכו, סיור מודרך בעכו וחזרה לחיפה.

*********************************************************************************************************************

קצת על עכו- אקה זה רפואה ביוונית וכנראה מקום מרפא, הצלבנים קראו לה עקרון לפי שיבוש השם עכו-עקרון והמוסלמים חזרו לעכא וכעת אנו בעכו בעתיקה היפה אך ההתחלה הייתה בתל עכו שם ישבו מהעת העתיקה ועד התקופה היוונית הלניסטית ובאותה תקופה "יורדים מהתילים" ואז עוברים קצת מערבה לכיוון ים התיכון. בתקופת הברונזה מוזכרת בכתבי "אל עמארנה" ובעיר אוגרית הופיעה עכו, בתחילת התקופה הברזל הישראל ישבו  פה בני שרדונה(מסרדיניה)  ולאחר מכן הפניקים ישבו בעכו והם הובאו על ידי מלכי פרס שישמשו גם כחיל ים. סנחריב מלך אשור מחריב את עכו בשנת 701 לפני הספירה  ובתקופה הפרסית עכו נבנתה מחדש והיא החלה להתפשט מערבה  והיוונים השלימו זאת סופית, בתקופה היוונית הייתה פטולמאיס על שם תלמי השני והייתה לעיר הנמל החשובה.

בעלי התוספות טוענים כי קברו חשמונאים בעכו וכנראה הכוונה לאלעזר בן חשמונאי שהיה נשוי לבתו של מתתיהו,וליונתן הוופסי, אחיו של יהודה המכבי-העיר עכו בותקפה בימי אלכסנדר ינאי ואף קליאופטרה השלישית ממצרים עזרה לעכו. הורדוס בתקופה הרומית  מרחיב את עכו , בימי הקיסר קליגולה פוגשים נכבדי עכו  את פטרוניוס נציגו בעכו, לאחר המרד הגדול  בשנת 66 נציב העיר גסיוס פלורוס טבח ביהודי עכו, עכו מוזכרת בתלמוד ומופיע רבי שמעון בן יהודה. עכו בתקופה המוסלמית וימי הביניים נכבשה על יד המוסלמים, אחמד אבן טולון מרחיב את  את עכו במאה התשיעית, אחמד אבן טולון היה מלך על מצרים והסביבה בתקופה העבאסית , אבן טולון היה בנו של ממלוכ והגיע לארץ ישראל לדכא מרד.

"עכו העתיקה" נכבשה על ידי הפאטימים והסלג'וקים ובזמן הגעת הצלבנים לקח זמן עד כיבוש עכו בעזרת הקומונות של גנואה ופיזה, ואחר כך גם "הקומונה של ונציה".

בתחילה, הצלבנים השתמשו בנמלי יפו וחיפה, "בולדווין המלך" החליט על כיבוש עכו ולא היה לו צי ימי מסודר, בולדווין סגר עיסקה עם "הקומונה מגינואה", והם כובשים לאחר 20 יום את עכו, אנשי הקומונה מקבלים איזור ליד חאן אל עומדאן של היום והמרינה, לא משלמים מיסים ואף מקבלים שטח נוסף בגליל, בשנת 1123 "הקומונה של ונציה" כובשת את צור וגם מקבלים את ההטבות של "הקומונה מגינואה" (גינואבה) ובהמשך יתמודדו זו מול זו וילחמו כאילו היו אויבים במפרץ עכו .

"סלאח א דין מנצח בקרב קרני חיטין" ורוב הצלבנים בראשותו של המלך גי דה ליזיניאן חיזקו את עכו והמוסלמים בראשו סלאח א דין לא הצליחו לכבוש את עכו החזקה, בעת שהגיע "מסע הצלב השלישי"  בשנת 1189 התבססו וכבשו חלק מארץ ישראל ואת ירושלים לא צלחו ועכו נעשית ל"בירת ממלכת הצלבנים", עכו גדלה צפונה ומזרח בצורת משולש "מון מיזאר" .

יהודים חשובים ומפורסמים שעלו לעכו בימי הביניים: רבי שמשון בן אברהם משאנץ מחשובי "בעלי התוספות" במאה ה 12, רבי יונתן מלוניל מבעלי התוספות וכתב פירושים על הרי"ף, רבינו יחיאל מפריז שהעתיק את מקומו מאירופה לישראל לאחר שריפת התלמוד, הרמב"ן "רבי משה בן נחמד מספרד לישראל מגדולי רבני ישראל בכל התקופות", בתקופה ההמלוכית שלט בה בראשות הסולטאן אל מאליק אל אשרף חליל בן קלאון שלמעשה הרב את רוב עכו והשאיר בה חיל מצב קטן יותר לנמל עכו. 

"סיורים מגבשים משמחים מקצועיים המותאמים לאופי הקבוצה בעכו" העתיקה והחדשה ומונגשים בכיף.

סיור מורשת במוזיאון אסירי המחתרות וסיור צלבני עותומני בעיר העתיקה של עכו החל מאולמות האבירים כולל החשיפות החדשות, רחובות חדשים, כנסיה ושווקים מימי הצלבנים-

(האולמות החמאם ומנהרת הטמפלרים בתשלום) ונקודת הפריצה לכלא עכו-סיור בשוק עכו ובהחלט ניתן לטעום מכנאפה או בקלאווה, חמוצים, פיתות, חומוס סעיד או אחר, פלאפלים ומיץ טבעי, שילוב של קולינריה עכשווית המשלבת מזרח ומערב-ללא תעודת כשרות ומנסיוני מתאים יותר לימי הולדת וארועים.

"סיורים מודרכים בחאנים של עכו"-חאן אל אשונה, חאן אל עומדאן, חאן הפרנקים-אל פראנג' וחאן אל שווארדה- הוא חאן הסוחרים היפהפה וצמוד אליו מנזר אחיות נוצריות וסיפורן המרתק בהשחתת פניהן-

סיור במרינה של עכו והנמל הפיזני, הליכה על חומות עכו המגדלור ומנהרות הטמפלרים וסיפורן המרתק.

"סיורים בעכו" שירדה בתקופה ההלניסטית מתל עכו במזרח העיר והמשך בתקופה הרומית ביזנטית, אך רוב הממצאים הגלויים לעין "מהתקופה הצלבנית והעותמאנית" הכוללים את דהר אל עומר, מסגד אל ג'זאר וסולימן פאשה שליטי עכו.

נבקר גם "בבית הכנסת התוניסאי" של עכו ליד בית המשפט, תצפית מתל עכו או הגנים הבהאים בעכו.

"אטרקציות אתרים ומאמרים על עכו":

מוזיאון אסירי המחתרות בעכו-המוזאון של משרד הביטחון ולשעבר המצודה של דהר אל עומר ולשעבר המצודה ההוספיטלרית הצלבנית והמקום הכי מבוצר בצפון העיר עכו-הדרכה מקומית בתאום מראש.

המבנה עותמאני על בסיס מבנה צלבני הוספיטלרי. המצודת עכו הוא בית ממשל תורכי ואחר כך בית סוהר תורכי ובזמן האנגלים הופכים אותו לבית סוהר מרכזי במזרח התיכון ויושבים בו גם אסירים פליליים וגם אסירים פוליטיים . ישנו אגף יהודים ואגף ערבים המופרדים זה מזה . במקום מצגת עם סיפור הפריצה מהכלא שאורגנה על ידי האצל והלחי . במקום הוצאו להורג כמה וכמה אסירים יהודים פוליטיים שהיו שייכים בעיקר למחתרות אצל ולחי . החצר המרכזית נחפרה ומתחתיה מתגלים אולמות האבירים של המבנה הצלבני . במקום אגף זבוטינסקי שבו ישב גם הבהא מנהיג הדת הבהאית . ואגף זה סגור למבקרים ונפתח רק לבהאים הבאים להתפלל במקום הנחשב לקדוש עבורם .

"סיור על חומות עכו וסיור על חומות עכו"-

"עכו" היא עיר עם 4000 שנות היסטוריה לא כולם באותו מקום. הישוב עכו החל בתל עכו במאה ה 5 לפני הספירה ירד למרגלות התל אך על התל עדיין ניצבה מצודה. בתקופה ההלניסטית  היוונית העיר יורדת לכיוון הים- "לרדת מהתילים.." תהליל ידוע מהתקופה ההלינסטית. "העיר עכו" מחליפה גם את שמה שש פעמים . עכו החלה כעכו והיוונים קוראים לה פתולימאיס . הערבים במאה ה 7 שוב קוראים לה עכו, הצלבנים קוראים לה אקרה, והמוסלמים שוב קוראים לה עכו. בתקופה הצלבנית עכו היתה העיר הגדולה בארץ ישראל ובמאה ה 12 הייתה הבירה הצלבנית . דהאר אל עומר הופך אותה לעיר ענקית במאה ה 18 ובונה את חומותיה ואחריו אחמד אל ג'זאר מוסיף עוד חומות כהגנה מפני נפוליאון .

הרובעים "בעיר הצלבנית" נקבעו עקב אילוץ, המלך בולדווין לא מצליח לכבוש את העיר המוסלמית ומבקש עזרה מהצי של גנואה אילו התמורה מבקשים רובע בעיר . וכך נקבע שמרכז העיר והנמל יהיו של "הכתר הצלבני" רובע גדול צמוד לנמל שייך לגנואה . "המסדר ההוספיטלרים" מקבלים אף הם רובע ובונים בו את מצודתם שלימים נכנה אותה אולמות האבירים . הטמפלרים אף הם מקבלים רובע סמוך לנמל במערב העיר . ונציה שעוזרת לכתר בכיבוש צור מקבלת רובע מול הרובע הגנואי . ואף פיזה מקבלת נתח קטן במרכז העיר . וכך נוצר מצב שבעיר ישנם גורמים המסוכסכים אחד עם השני. בין הכנסיה לנמל ישנה דרך ראשית ויה רגיס שמפרידה בין הגנואים והוונציאנים אך המריבות ביניהם חוצות גבולות . כך שהעיר עכו הייתה מבוצרת כלפי חוץ היתה צריכה לבצר עצמה גם כלפי פנים .

"החומה בעכו" היא של אל ג'זאר מהמאה ה – 19 מתחתיה חומה מהמאה ה 18 חומה עותמאנית . לעכוהעתיקה שלוש חומות הצלבנים פגשו כאן חומה פאטימית . הם בנו חומה המקיפה את החומה הפאטימית והוסיפו חפיר לפניה .בשנת 1251 לואי ה 9 הצרפתי מגיע ומוסיף חומה להגן על השכונות שהתפתחו צפונה מחוץ לחומות עכו .

הממלוכים בשנת 1291 הורסים את החומות לחלוטין כפי שעשו בהרבה מקומות ועד המאה ה 18 אין לעיר חומה. והעיר עצמה הרוסה לגמרי .דאהר אל עומר בונה את עכו ומקיף אותה בחומה קצרה יותר מהחומה הצלבנית . הוא מוסיף גם חומה מדרום וממערב על קו המיים שעד אז לא היה מוקף בחומה .

"סיור מודרך באולמות האבירים בעכו"-

"אולמות האבירים של עכו"  היו המפקדה הראשית של ההוספיטלרים במאה ה 13 האולמות נמצאו מלאים בחומר עפר שסתם אותם לגמרי מסתבר שאל ג'זאר הורה לסתום אותם כדי לבסס תשתית לבניית העיר מעל לאולמות . אולמות האבירים נחפרו ברובם ומראה צורת מבצר צלבני אופייני אם כי גדול מאוד . ישנו אולם אחד עם עמודים עגולים ענקיים שהיה כנראה אולם האוכל הראשי . בחצר בחוץ נוסף על בור המים ישנם מדרגות מפוארות שנמצא תאור שלהם בתאורי עולי רגל שהובילו כניראה לארמונו של ראש מסדר ההוספיטלרים . במפה עתיקה של עכו רואים מלבד המבצר עוד שני מבנים גדולים של ההוספיטלרים האחד כנסיה והשני בית חולים . שניהם טרם נחפרו .

"החמאם של עכו" נבנה על ידי אל ג'זאר- במקום מופע אור קולי נחמד על תולדות המקום ועל אל ג'זאר .

הרמ"חל מקבל אישור לבנות בית כנסת במקום ועד 1750 המקום מתקיים כבית כנסת על ידי דאהר אל עומר אל גזאר נכנס לעיר ומנשל את היהודים מהמקום והופך אותו למסגד ובמקומו מקבלים היהודים מקום אחר קטן יותר הנקרא היום בית הכנסת של הרמח"ל-רבי משה חיים לוצאטו שהתפלל מתחתית בית הכנסת- "ממעמקים קראיך ה'".

"סיור מודרך בעכו במנהרות הטמפלרים והחאנים של עכו"-

על שפת הים בחלקה המערבי של עכו ישנו מעין משטח מרובע בים פעם במקום זה עמדה מצודת הטמפלרים הגדולה . מסביבה חומה וארבעה מגדלים לה ועל כל מגדל הוצב אריה מוזהב שנראה למרחוק . כיום הים כיסה את המקום ואין זכר למצודה אלא רק בתאורי עולי רגל מהתקופה הצלבנית מהמצודה הוליכה מנהרה סודית לכיוון הנמל . יתכן והייתה זו מנהרת מילוט או מנהרת הברחות לסחורות שהטמפלרים לא רצו לשלם מיסים עליה לכתר . או שפשוט היתה זו מנהרת ניקוז מים וביוב מאיזור הנמל . בשנת 1291 הסולטן הממלוכי כובש את העיר והצלבנים בורחים לטמפלום מפקדתם על שפת הים האקורד האחרון של הצלבנים בעצם קורה כאן . פה הם מבינים שהפסידו בקרב ומכאן הם מודיעים לעתלית המבצר האחרון שלא נכבש לנטוש והצלבנים עוזהים לתמיד את הארץ .

העותמאנים בונים 5 חאנים גדולים לסוחרים שבאו למרכז העירוני החשוב בארץ אז , לעכו , ארבעה חאנים או שרידיהם נותרו בעיר-הראשון חאן אשונה מתחת למרכז הרובע הפיזני. השני חאן אל עומדן הוקם על שרידי בית המכס הצלבני על קו הנמל ובו יש מגדל שעון , אחד מיני רבים שבנה דאהר אל עומר,  השלישי חאן הפראנג'ים מתחת למרכז רובע  ונציה ליד טרה סנטה  היכן שעמדה כיכר סנט מרקו . הרביעי חאן שווארדה ברובע הצלבני מתחת לכיכר שהייתה ליד הכנסיה ובו אף היום ניתן לראות את המבנה האופייני לחאנים . רחבה גדולה ומסביב חדרים בשתי קומות לאורחים לסחורות ולבהמות .

"מסגד אל ג'זאר עכו בעכו".

מסגד אל ג'זאר הקדוש ביותר בארץ אחרי אל אקצה , נבנה על ידי אחמד אל ג'זאר ובחצרו הוא ובנו קבורים . ישנה תיבה ובה שמורה שערה משערות זקנו של הנביא מוחמד, כך המוסלמים טוענים -חצר קטורה ופתוחה בעלת אדריכלות הלא שגרתית, אמנות אירופאית מועתקת.

סיור חאנים ואכסניות בעכו– "חאן אל עומדאן" שהיה מגדל השעון של עכו ולפני כן מהאכסניות המפוארות של עכו, חאן אל פראנג' עכו-הצרפתי שהחל עוד אצל האיטלקים ואסתטיקה ניכרת בכל מקום, חאן אל שווארדה(חאן הסוחרים) שהחל כמנזר האחיות הקלריסיות בתקופה הצלבנית ושופץ על ידי דהאר אל עומאר והקשתות היפות שלו, "חאן אל אשונה" -אסם התבואה ואוכל לסוסים.

"בית הכנסת התוניסאי בעכו"- 

בית כנסת שהוא פרי עמלו של אדם אחד שקישט את כולו ריצפה קירות ותקרה בעבודות פסיפס שהוא עשה בעצמו. רבים בו המוטיבים , גם תנכיים גם תקומת ישראל וגם מוטיבים מהשואה . 

"אתרים טיולים ומסלולים בעכו העתיקה".

אפשרות לכרטיס המשולב של סיורים בעכו -במוזיאון אוצרות החומה המיוחד והשונה +סיור באולמות האבירים+ סיורים בחמאם של עכו העתיקה+ סיור במנהרות הטמפלרים של עכו+ מוזיאון עוקשי  לאמנות ותמיד טוב לסיים בשיט במרינה של עכו,

סיור מודרך וטיול  פיקנטי עם אפי נחמיאס מאולמות האבירים בויצמן 1 עכו עם החשיפות החדשות באולמות האבירים, "הדגם של עכו" להיכרות עם עכו, בסרט היפה של חווית עכו ,"סיור בבית האסורים של עכו"  הצלבני נוצרי והיום מוזיאון המספר את סיפורה של עכו מהתקופה הכנענית פניקית  פרסית יוונית רומית ביזנטית ולמעשה מוזיאון המספר את סיפורה של עכו העתיקה.

סיור ב"בית החולים" ההוספיטלרי של עכו, "אולמות האבירים הגדולים והגבוהים שהיו למחסנים של אבירי עכו ההוספיטלריים", מנהרות הביוב של אולמות האבירים, הלאטרינות של האבירים(השירותים ובול קליעה), כנסיית סנט ג'והן ההיסטורית הגדולה, הבזאר התורכי והיום מסעדות וחנויות לתיירים, השוק של עכו הצבעוני בשלל גוונים וריחות, בית כנסת הרמח"ל שעבר שחזור, המרינה של עכו, חאן אל עומדאן, חאן אל שווארדה, חאן א פרנג', חאן אל אשונה, הנמל הפיזני, מנהרות הטמפלרים, המגדלור של עכו, מוזיאון אסירי המחתרות של עכו והחפיר של עכו.

סיורים מודרכים בבתי הכנסת של עכו בבית כנסת התוניסאי העשוי ומעוטר בפסיפסים המספרים את סיפור התפילה, פסיפסי בתי כנסת בארץ ישראל, ההיסטוריה היהודית ,סיפור התפילה ומלל-מיוחד לסיורי עכו ובית כנסת הרמח"ל המספר את סיפורו של רבי משה חיים לוצאטו, "ממעמקים קראתיך ה'", קבלה ויהדות מאיטליה לישראל, סיורי איכות לימי הולדת ואירועים בעכו, סיורים לגופים מוסדות, סוכנים ומפיקים בעכו העתיקה והחדשה.

סיור מודרך מותאם בעכו לפי מינון מתאים, הומור והומוריסטיות, הדרכה פיקנטית צבעונית עכואית בלאדית, סיורים באתרי עכו ואטרקציות עכו מאולמות האבירים ועד לשוק עכו , המרינה והנמל הפיזני וסיומו במנהרות הטמפלרים- עכו בתקופה הכנענים והתקופה ההלינסטית -הירידה מן התלים ועכו של מלבנים עותומנים בריטים וישראלים. סיור בעכו העתיקה מאולמות האבירים כולל החשיפות החדשות, סיור בבזאר התורכי, החמאם התורכי ומקום הפריצה לכלא עכו, השוק העירוני הבלדי של עכו, בית הכנסת הרמח"ל והסברי קבלה, חאן אל עומדאן והנמל הפיזני,המרינה ואי הזבובים, מנהרת הטמפלרים המושקעת הדמיון ומעוף, המגדלור והבית הלבן של הבהאים בעכו העתיקה- מדריך טיולים וסיורים בעכו החדשה והישנה וסיור בגליל המערבי-סיור מודרך בעכו עם אפי נחמיאס.

סיורים מודרכים בעכו העתיקה והחדשה ,מעל ומתחת לאדמה, בשווקים ובאתרי התיירות של עכו.

"סיורים הוספיטלריים בעכו".

בעוד זמן ימלאו אלף שנים להקמתו של מסדר צבאי דתי, ממוקד, רב כוח ועושר שהוקם לשרת רפואית את עולי הרגל הנוצרים שעלו  לירושלים- שילוב לא שיגרתי של סיירת מטכ"ל וייעוד דתי-רוחני פה בעכו ובישראל בכלל.
מתחם המצודה בעכו הכולל מגדלים, אולמות, כנסיות, חדר אוכל, סדנאות ועוד מהווה את לב האטרקציה התיירותית של העיר ("אולמות האבירים"), בניגוד למתחריהם הטמפלרים שנמחו מעל פני האדמה אחרי נפול ממלכת ירושלים – המסדר הזה שעבר לרודוס ולמלטה חי וקיים אף לא כוח צבאי- היום הם שבו לכור מחצבתם ומקור מולדתם העכואית- בקריפטה של הכנסיה קבור מספר אחד של המסדר ("גרנד מסטר") שנפטר בשנת 1244 בתקופה הצלבנית.

טיולים באולמות האבירים של עכו, מהדרכותיי בסוף שנות השמונים זכורני שני אולמות והיום כל התשעה חפורים ושמורים לתפארת, המתחם היה שייך להוספיטלריים, מסדר צלבני עצבני שעסק בעיקר בשרותי בריאות לצליינים והיו נזירים לוחמים מקצועיים ביותר, רוב העיר הצלבנית נשמרה בצורה טובה מאחר ואחמד אל ג'זאר לא רצה להשתמש באבנים צלבניות נוצריות של הכופרים ולכן רמת הממצאים גבוהה ויש מצב בהחלט לחשיפות חדשות מעבר ל"עיר"(עכו) גדולה שנחשפה ונפתחה ב-2014-15 לקהל הרחב.

"הרפקטוריום" המדהים, חדר האוכל של הצלבנים ההוספיטלריים, כאן המציאו את המילה chairman האיש שיושב בראש השולחן האבירים (שולחנות אבירים)רחב הידיים וניתן לראות בקצה האולם ציורי חבצלת- "החבצלת היא למעשה הסמל הצלבני השולט בעבודות גרפיטי שונות על חומות עכו.

לואי התשיעי הצרפתי "נדלק" על החבצלות כשהגיע לארץ ישראל וכך הפך ללוגו ולסמל של בית המלוכה בורבוני(בית מלוכה צרפתי ששלט בעיקר בצרפת אך גם על מקומות נוספים באירופה כמו ספרד ובנווארה שבצפון ספרד , איטליה ועוד).

"האבירים בעכו" היו משחררים כלבים וחתולים בארוחה והיו מנגבים בפרוות שלהם את הידיים.

 את המשרתים כדי שיחממו את האבנים עד הגעת האבירים עצמם כשהאבן במצב חמים, נראה את התעלות שהגיעו מהים לשטוף את ..

סיפור הארנבות של הצלבנים והנוהג השמיעתי של "אוזני ארנבת"- ארנבות שגודלו במתחם הנוצרי ושמשו למאכל.

"סיור צלבני היסטורי באולמות האבירים"- 

בחלק העליון בצפון תשעת האולמות  בעכו הנושקים לחומה הצפונית של עכו, שישה חדרים  גבוהים ומהמרשימים בארצנו,אולמות צלבניים היו למחסנים בעכו, ואולם אחד היה מעבר לחלל ולחצר המרכזית.

בחלק המזרחי היה "הגרנד מוניר" שידוג בקמרונות הצולבים של עכו, 15 עמודים מחזיקים ותומכים בתקרה ושמשה לטקסים  צלבניים של המסדר ויש שיגידו בית חולים או מתן שירותי בריאות לקהל הנוצרי.

בחלק התחתון והדרומי הרפקטוריום בעכו-חדר האוכל שנבנה בסיגנון גותי גבוהה ונישא מעלה על בססי של 3 עמודים רחבי ידיים גדולים ומרשימים, שתי כניסות ויציאות לחצר המרכזית ומתחת לחדר האוכל מנהרת ביוב לניקוז וקריפטה.

בחלק המערבי ניתן להבין שהיו שתי קומות מגורים ללוחמים הנוצרים הצלבניים ובחלק העליון "הלטרינות" (השירותים).

קצת על המסדר ההוספילרי: ההוספיטלריים או המסדר יוחנן הקדוש של בית החולים בירושלים, מסדר נוצרי צבאי מסוף המאה ה-11 ובתחילה נתנו שרותי בריאות בירושלים ואף הקימו בית חולים(מוריסטן) ועם כיבוש ירושלים היה לארגון דתי צבאי ושמר על ירושלים, בתקופה הממלוכית שדגלו "בשיטה החרוכה" ,שרפו והרסו את רוב הישובים המשמעותיים על קו הים עברו לרודוס ולאחר מכן למלטה עד סוף המאה השמונה עשרה בכיבוש נפוליאון את האי.

לאחר כיבוש נפוליאון את מלטה הארגון ההוספיטלרי מתפצל לחמישה חלקים והמשמעותי הוא הסובירני הפועל מהוותיקן הקתולי וארבעה  מסדרים פרוטסטנטיים בהאג, ברלין , לונדון ואמסטרדם.

מדריך טיולים בעכו העתיקה ואתריה לימי הולדת וימי גיבוש.

 

מדריך סיורים ואירועים לימי הולדת בעכו באולמות האבירים ואתרי עכו , סובב עכו , מעל ומתחת לאדמה.

מורה דרך ומדריך טיולים עכואי לסיור טיול חוויתי ימי הולדת גיבוש  וכייף בעכו העתיקה והחדשה.

"מוזיאון אסירי המחתרות-כלא עכו".

  • מוזיאון אסירי המחתרת ממוקם במבצר עכו, שנבנה בסוף המאה ה-18 על ידי ט'אהר (דאהר) אלעומר, השליט הבדואי של הגליל בתקופה העות'מאנית, על יסודות בנים צלבניים מהמאה ה-12. 

  • המבצר  ההוספיטלרי שימש בתחילה כבית ממשל (סראיה), ואחר כך בית כלא, קְסַרְקְטִין (מתחם למגורי חיילים), וכמחסן נשק לחיל המצב העות'מאני בעכו.

  • בראשית המאה ה-20 נכלאו כאן ע"י השלטון העות'מאני אחדים מחברי ארגון "השומר".

  • בתקופת המנדט הבריטי שימש המבצר כבית הכלא המרכזי בצפון הארץ

בשנת 1920 נכלא כאן זאב ז'בוטינסקי, מפקד ההגנה היהודית בירושלים. ז'בוטינסקי היה סופר, משורר, עיתונאי ומתרגם. היה ממקימי הגדוד העברי במסגרת הצבא הבריטי במלחמת העולם .

  • הראשונה, בשנת 1917, והצטרף אליו. ייסד את. בשנת 1923 ז'בוטינסקי הקים את תנועת הנוער בית"ר (ברית הנוער העברי על שם יוסף טרומפלדור), ועמד בראשה. בשנת 192 הקים את הזרוע המדינה הרביזיוניסטית,

  •  הצה"ר (ברית הציונים הרביזיוניסטים), ועמד בראשה-

  • בתחילת שנות ה-30 של המאה ה-20 היו עצורים כאן מעפילים (עולים בלתי לגליים).

  • בשנים 1937-1939 נכלאו מאות מחברי "ההגנה", האצ"ל ולח"י, לצד אסירים פליליים ערבים ויהודים.

  • הייתה הפרדה בין היהודים והערבים. היהודים היו באגף המזרחי, הערבים בדרומי, ובאגף המערבי היו שירותים, מקלחות ומטבח. בצפון-מערב היה אגף לאסירים עם יחס מיוחד.

  • הקומה העליונה היא תוספת בריטית – בית חולים לבית הכלא. 

  • במוזיאון ניתן לעבור דרך המסלול שעבר האסיר בהגיעו לכלא:

    1. קבלת ציוד – הבורש (מזרן), נעליים, מדים ותספורת.

    2. בית משפט – בו נגזר דינו של האסיר  3. חדרי האסירים –

        • במהלך שנות ה-40 נכלאו 90 אסירי מחתרות: ⅔ אנשי אצ"ל, ⅓ לח"י, ו-4 מההגנה.

          בזמן שהכלא פעל החצר הייתה סגורה לחלוטין, היום היא חתוכה באמצע בגלל חפירות ארכאולוגיות שבהן נמצאו שרידי אולמות הצלבנים. גם החצר חולקה לשטח נפרד ליהודים ומוסלמים. האסורים ניסו לחפור מנהרת מילוט מתא 28. הם ניסו להגיע  צלבני, לעמוד ולרדת בעזרתו לפני הקרקע.

  • ביום ראשון ה-4 במאי 1947, בשעה 16:22, נפרץ הכלא על ידי אנשי אצ"ל- 41 אסירים ברחו ושלושה מכוחותנו נהרגו.

  • הכוח הפורץ לכלא עכו, ו-6 מהבורחים. שלושה נדונו למוות והוצאו להורג בכלא עכו.

  • "תשעה לוחמי מחתרת יהודים עלו לגרדום בכלא עכו",  כשאפשרו להם לומר מילים אחרונות – כל אחד בתורו פרץ בשירת התקווה.

  • בעת ההוצאה להורג – האסורים ננעלו בחדרים ושאגו את התקווה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן